top of page
Пошук

STOP куріння

Оновлено: 25 вер. 2023 р.

Куріння - це не просто звичка, а шкідлива залежність. І на цю залежність кожного дня намагаються підсадити ще більше українців, а особливо неповнолітніх дітей. Кожен пʼятий підліток курить! Не так важливо, чи це електронні сигарети, кальян чи сигарети - кожен із цих виробів вкрай негативно впливає на здоровʼя! Пам'ятайте: 🚭 ТЕПЛО РІДНИХ БЛИЖЧЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 В МУЗИЦІ НАСОЛОДИ БІЛЬШЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 З КНИГОЮ ЧЕКАТИ МЕНШЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 ХОДИТИ В ГОРИ КРУТІШЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 ЙОГА ЗАСПОКОЮЄ КРАЩЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 КАКАО ЗІГРІВАЄ ШВИДШЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 НОСИТИ КАПЕЛЮХ СТИЛЬНІШЕ, а сигарета зайва у вашому житті. 🚭 ПЕСИКИ ЗНАЙОМЛЯТЬ НАДІЙНІШЕ, а сигарета зайва у вашому житті.


Куріння пошкоджує майже всі органи організму.

Вплив куріння на різні частини тіла.

📌 Мозок

Куріння може збільшити ймовірність інсульту у 2–4 рази. Інсульти можуть спричинити пошкодження мозку і смерть.

📌 Кістки

Куріння зменшує щільність кісток, роблячи кістки слабшими та ламкими. Куріння також може погіршити зростання кісток після перелому.

📌 Легені

Найбільш очевидний орган, на який впливає куріння. Куріння може впливати на легені різними способами. Основна причина - це те, що куріння пошкоджує дихальні шляхи та повітряні мішки - відомі як альвеоли - у легенях.

📌 Рот

Куріння може мати кілька наслідків для здоров'я ротової порожнини та може спричинити: неприємний запах з рота, пожовклі зуби, зниження відчуття смаку.

📌 Серце

Куріння пов'язане з такими серцево-судинними захворюваннями: ішемічна хвороба серця, одна з провідних причин смерті, серцевий напад, оскільки куріння подвоює ризик серцевого нападу, закупорки, що зменшують приплив крові до шкіри та ніг, інсульт через тромби або розрив судин мозку.




5 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page