top of page
Пошук

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня в різних куточках планети відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

🎗🌍 Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ/СНІД.


🦠 ВІЛ/СНІД-інфекція – це хронічне захворювання, що виникає внаслідок потрапляння в організм вірусу імунодефіциту людини. Вірус вражає імунну систему, порушує захисні функції організму і поступово робить його беззахисним перед іншими інфекціями та захворюваннями.

💊 Існує купа різних способів захиститися від ВІЛ-інфекції, усі вони доступні, безоплатні та потребують лише вашого бажання.


🩸 Шляхи передачі ВІЛ-інфекції, їх три основні:

❗️ через кров, виділення і секреторну рідину, тобто через біологічні рідини;

❗️ статевим шляхом;

❗️ від матері до дитини.


❕ Звісно, один із видів профілактики — це також і уникати потенційно небезпечних ситуацій. Проте, якщо слідувати всім правилами та неухильно дотримуватися порад, які ви отримуєте із офіційних джерел щодо профілактики ВІЛ, ризик інфікування ВІЛ значно знижується.





6 переглядів0 коментарів

Kommentare


bottom of page